Search
Close this search box.

Jackie Chan begraaft vader in Australië

Kung fu-ster Jackie Chan heeft zaterdag zijn vader begraven in Canberra. Charlie Chan overleed vorige maand op 93-jarige leeftijd in de Australische hoofdstad.

Kung fu-ster Jackie Chan heeft zaterdag zijn vader begraven in Canberra. Charlie Chan overleed eind vorige maand op 93-jarige leeftijd in een ziekenhuis in de Australische hoofdstad. Zijn graf ligt naast dat van zijn vrouw Lee Lee Chan, die al in 2002 stierf.

De Chinese ster uit actiefilms als ‘Rush hour’ en ‘Rumble in the Bronx’ was zeer aangedaan. “Ik hield veel van mijn vader omdat hij zo veel voor me heeft gedaan toen ik jong was”, zei Chan tegen het Britse persbureau Reuters. “Hij was simpelweg een fantastische vader voor mij.”

De 53-jarige acteur zette op 6-jarige leeftijd voet op Australische bodem toen zijn vader daarheen emigreerde voor werk. Al snel werd hij teruggestuurd naar Hongkong om aan een Chinese theaterschool te studeren. Gedurende zijn jeugd bracht Chan nog regelmatig tijd door bij zijn ouders in Canberra.

Chan toonde zich zaterdag zeer dankbaar tegenover zijn tweede vaderland. “Australië en Canberra hebben zich meer dan veertig jaar lang om mijn familie bekommerd”, zei hij. Hij beloofde in naam van zijn ouders een universitair medisch onderzoekscentrum op te richten.

De acteur begint binnenkort met de opnamen voor de film ‘The forbidden kingdom’, waarin ook collega-actieheld Jet Li te zien zal zijn.

[Novum]