Search
Close this search box.

Laatste Harry Potter-boek verdeeld over twee films

Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-boekenreeks wordt verdeeld over twee films. Dat bevestigde hoofdrolspeler Daniel Radcliffe in de LA Times.

Het zevende en laatste deel van de Harry Potter-boekenreeks wordt verdeeld over twee films. Dat bevestigde hoofdrolspeler Daniel Radcliffe in de Los Angeles Times, nadat hierover eerder dit jaar al berichten verschenen op gezag van anonieme bronnen.

Het eerste filmdeel van ‘Harry Potter and the deathly hallows’ wordt in november 2010 in de bioscopen verwacht. Het tweede deel moet in mei 2011 op het witte doek verschijnen.

Radcliffe zegt in de Los Angeles Times dat de beslissing is genomen om het verhaal van het laatste boek recht aan te doen. Hij verzekert dat de keuze niet puur uit financieel oogpunt is gemaakt. “Ik denk dat dit de enige manier is waarop we het kunnen doen, zonder grote delen van het boek achterwege te laten”, legt de 18-jarige acteur uit. “In de andere films konden we bepaalde subplots wel weglaten, maar het zevende boek heeft die niet. Het bevat maar één verhaal.”

De Potter-films hebben naar schatting drie miljard euro wereldwijd opgehaald in de bioscopen. Op het moment nemen Radcliffe en zijn medeacteurs het zesde deel, ‘Harry Potter and the half-blood prince’, in Londen op. “De film is briljant”, verklapt hij. “Ik denk dat het de grappigste tot nu toe is.” De zesde Potter-film moet eind dit jaar in de bioscopen gaan draaien. Deze film en de laatste twee worden geregisseerd door David Yates.

[Novum]