Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lieke van Lexmond leert van ‘slechte tijden’

Voor haar prille zangcarrière put Lieke van Lexmond inspiratie uit haar ‘slechte periode’. De actrice schrijft zelf teksten en liederen als uitlaatklep.

Voor haar prille zangcarrière put Lieke van Lexmond inspiratie uit haar ‘slechte periode’. “Er is mij een spiegel voorgehouden, door wat er de laatste tijd allemaal met mij gebeurd is. Ik heb daar enorm veel van geleerd. Je leert dan ook meer van de slechte tijden dan van de goede tijden”, vertelt de actrice uit Goede Tijden Slechte Tijden, die onlangs brak met haar vriend Jeroen Rietbergen. “Soms zijn mijn zelfgeschreven teksten dramatisch slecht als ik ze teruglees, maar op emotioneel gebied is het een uitlaatklep.”

Woensdag werd bekend dat de 26-jarige soapie binnenkort haar eerste single ‘Alles altijd’ uitbrengt, die eerder te horen was in een reclame voor het internetbedrijf Argeweb. “Niet veel mensen weten dat ik mijn hele leven bezig ben met muziek. Ik schrijf ook zelf teksten en liedjes.”

Het einde van haar relatie met de drummer werd breed uitgemeten in de pers. Vooral toen bleek dat Rietbergen de liefde had hervonden bij Linda de Mol. Momenteel stort Van Lexmond zich op haar nieuwe carrière. Een album sluit ze dan ook niet uit. “Maar als ik verder zou gaan met mijn muziek, zal het wel een ander muzikaal genre worden”, legt ze uit. “Het moet dan iets gaan worden in de trant van John Mayer. Alain Clark vind ik ook helemaal geweldig.”

Over de kritiek op haar zangkwaliteiten maakt Lieke zich niet druk. “Ik vind het hartstikke leuk als mensen het ook leuk vinden wat ik doe. Ik stel mezelf natuurlijk nu wel heel erg kwetsbaar op, maar als mensen het niets vinden dan doen ze de radio maar uit,” zegt ze stellig.

[Novum]