Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hugh Jackman stort zich op strips

Acteur Hugh Jackman heeft een carrièremove gemaakt. Samen met stripauteur Marc Guggenheim ontwikkelt de 39-jarige Australiër de stripboekenserie ‘Nowhere Man’.

Acteur Hugh Jackman heeft een tijdelijke carrièremove gemaakt. Samen met stripauteur Marc Guggenheim ontwikkelt de 39-jarige Australiër de stripboekenserie ‘Nowhere Man’. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Guggenheim en Jackman hebben op professioneel gebied iets gemeen. Guggenheim ontwikkelde stripverhalen over de beestachtige superheld Wolverine, die Jackman gestalte gaf in de filmreeks ‘X-men’. “Ik heb zo veel plezier gehad in de stripboekenwereld met de ‘X-Men’-franchise, dat ik me er nog meer in wilde verdiepen”, stelt de filmster, die ook te zien was in films als ‘Van Helsing’ en ‘The fountain’.

Over het verhaal van de nieuwe stripreeks wil de acteur niet veel loslaten. Distributeur Virgin laat wel weten dat het om een sciencefictionavontuur gaat, waarin de mensheid privacy heeft opgegeven voor meer veiligheid.

Jackman heeft goede hoop dat zijn stripboek in de toekomst ook op het witte doek te bewonderen is. Het vierde deel van de ‘X-men’-films, ‘Wolverine’, met Jackman in de hoofdrol, draait vanaf april volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]