Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Linda de Mol vindt Nederland zo CDA’erig

Hoewel de titel van Ik Hou van Holland anders doet vermoeden, heeft Linda de Mol wel wat aan te merken op de samenleving. “We worden een beetje te christelijk”.

Hoewel de titel van haar nieuwe programma Ik Hou van Holland anders doet vermoeden, heeft Linda de Mol wel wat aan te merken op de huidige staat van de Nederlandse samenleving. “We worden een beetje te christelijk”, vertelt de presentatrice aan Novum Nieuws. “Het wordt zo braaf, het wordt zo CDA’erig.”

Beau van Erven Dorens, die wekelijks plaatsneemt in één van de twee panels van de quiz, is het roerend met haar eens. “Gewoon weer op straat, kleren uit, neuken”, zegt hij lachend. “Gewoon weer Hollands zijn en blowen.”

Volgens de tv-man is meer tolerantie de sleutel tot een fijnere samenleving. “Het wordt een platgetreden pad, maar we moeten dat helemaal weer oppakken”, meent hij. “We zijn een beetje aan het afglijden naar heel bedenkelijke landen zoals België en Frankrijk en dat wil ik niet. Gewoon tolerantie.”

Met haar zaterdagavondshow neemt De Mol het op tegen kijkcijferkanon Paul de Leeuw, die met zijn talkshow Mooi! Weer de Leeuw goed is voor een kleine twee miljoen kijkers per week. Toch keken zo’n 1,2 miljoen mensen naar de eerste twee afleveringen van Ik Hou van Holland. “Ik ga echt uit mijn dak als we één keer één kijker meer hebben dan Paul de Leeuw”, zegt De Mol. “Maar ik acht die kans twee procent.”

[Novum]