Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Madonna opgenomen in Hall of Fame

Madonna is opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame. De zangeres werd maandag gehuldigd tijdens een ceremonie in het Waldorf Astoria Hotel in New York.

(Novum/AP) – Madonna is opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame. De zangeres werd maandag gehuldigd tijdens een ceremonie in het Waldorf Astoria Hotel in New York, net als John Mellencamp, singer-songwriter Leonard Cohen en de sixties-bands The Dave Clark Five en The Ventures.

De 49-jarige Queen of Pop haalde in haar speech herinneringen op aan een leraar, die haar op 14-jarige leeftijd aanspoorde om haar dromen te volgen. “Gelukkig heb ik nog steeds mensen om me heen die dat doen. Ook de mensen die me destijds zeiden dat ik talentloos en mollig was hebben me geholpen. Ze hebben me geïnspireerd omdat ik me door hen nog beter mijn best ben gaan doen.”

Justin Timberlake introduceerde Madonna aan het publiek. “De wereld is vol met Madonna-wannabes, ik heb zelfs misschien wel eens iets met zo iemand gehad. Maar er is slechts één echte Madonna”, vertelde de zanger, die jarenlang een relatie had met Britney Spears.

Timberlake werkte samen met de popster aan haar nieuwe album ‘Hard candy’, dat dit jaar verschijnt. De 27-jarige zanger verklapte dat Madonna niet alleen verstand heeft van muziek. Toen hij op een dag ziek in de studio verscheen, vroeg de wereldster of hij misschien een vitamine B12-injectie wilde. Hij stemde ermee in en verwachtte dat ze een arts zou roepen. Tot zijn grote verbazing toverde Madonna een naald tevoorschijn en sommeerde Justin zijn broek te laten zakken. Nadat hij zijn broek weer omhoogtrok, zei Madonna dat hij ‘er goed uitzag van achteren’. “Dat was een van de mooiste dagen van mijn leven”, glunderde de zanger.

De Rock and Roll Hall of Fame is een museum in Cleveland waarvoor een panel van zeshonderd muzikanten, vertegenwoordigers van de muziekindustrie en journalisten jaarlijks vijf artiesten selecteert, die worden opgenomen in een rijtje met de groten der aarde uit de muziekwereld.

[Novum]