Zoeken
Sluit dit zoekvak.

McCartney moet Mills 31 miljoen euro betalen

Paul McCartney is bijna 31 miljoen euro armer. Dat is het bedrag dat hij moet betalen aan zijn ex-vrouw Heather Mills.

Paul McCartney is bijna 31 miljoen euro armer. Dat is het bedrag dat hij moet betalen aan zijn ex-vrouw Heather Mills, zo heeft de rechter in Londen maandag besloten. Mills lijkt tevreden met haar nieuwe fortuin. “Het is een fantastische uitkomst om de toekomst van mij en mijn dochter veilig te stellen”, zei ze buiten de rechtbank.

De voorwaarden van de scheiding houden onder meer in dat de 40-jarige Mills zeventien miljoen euro krijgt om zelf te besteden en ruim drie miljoen euro voor een huis in Londen. Ook moet McCartney betalen voor de oppas en de scholing van hun 4-jarige dochtertje Beatrice. Het meisje krijgt daarnaast per jaar een bedrag van 45 duizend euro op haar rekening bijgeschreven.

Ondanks haar opgeluchte reactie, had de blondine eigenlijk heel wat meer willen opstrijken. Uit de uitspraak van de rechter bleek dat Mills 160 miljoen euro eiste van haar ex-man. Het kapitaal van de 65-jarige McCartney schatte de rechter op zo’n 523 miljoen euro. In de media liepen de schattingen uiteen van 1 miljard euro tot bijna het dubbele.

De voormalige Beatle en zijn ex-vrouw wisten vorige maand niet tot een overeenkomst te komen. Daarom was het aan de rechter om de uiteindelijke beslissing te maken. McCartney kan in beroep gaan tegen de beslissing van de rechter. Anders dan zijn vrouw weigerde McCartney na de uitspraak de pers te woord te staan.

Mills en McCartney stapten in 2002 in het huwelijksbootje. Een jaar later werd Beatrice geboren. In 2006 werd bekend dat het stel in scheiding lag.

[Novum]