Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘10.000 B.C.’ grootste publiekstrekker in bioscopen

‘10.000 B.C.’ heeft de eerste plaats behaald van de box office, de lijst films met de hoogste omzet. Het historische epos bracht ruim een half miljoen euro op.

‘10.000 B.C.’ heeft afgelopen weekeinde de eerste plaats behaald van de Nederlandse box office, de lijst films met de hoogste omzet. Het prehistorische epos bracht ruim een half miljoen euro op en verdreef de dansfilm ‘Step up 2’ na vier weken van de eerste plaats.

De kinderfilm ‘The spiderwick chronicles’, over een aantal kinderen dat wordt opgejaagd door trollen en elven, komt binnen op de zesde plaats; de romantische komedie ‘Definitely, Maybe’ op de negende. ‘I’m not there’, de film over het leven van Bob Dylan die hoge ogen gooide op vele filmfestivals, debuteert op de vijftiende plaats.

In Amerika onderscheidde één film zich afgelopen weekeinde duidelijk van de rest. De animatiefilm ‘Horton hears a who!’ komt met bijna dertig miljoen euro binnen op de eerste plaats. ‘10.000 B.C.’ zakt daardoor naar de tweede positie.

[Novum]