Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Meneer Aart opent Sesamstraat-tentoonstelling

Acteur Aart Staartjes, beter bekend als Meneer Aart, opent op 12 maart een tentoonstelling over Sesamstraat. De expositie is tot en met 26 oktober te zien.

Acteur Aart Staartjes, beter bekend als Meneer Aart uit Sesamstraat, opent volgende week woensdag een tentoonstelling over het kleuterprogramma in Madurodam. Op de expositie, die te zien is tot en met 26 oktober, is een Sesamstraatwereld gecreëerd. Hierin kunnen kinderen onder meer tekenen en knutselen bij Bert & Ernie, leren rekenen bij Graaf Tel en luisteren naar verhalen in de duinen van ‘Ienieminiestad’.

Sesamstraat was in 1969 voor het eerst te zien in de Verenigde Staten. Het educatieve programma moest kinderen in achterstandwijken spelenderwijs van hun leerachterstand afhelpen. Sinds 1976 wordt het programma in Nederland uitgezonden. Naast de internationale figuren als Bert en Ernie, Grover en Kermit de Kikker zijn er speciale figuren voor de Nederlandse versie van de show ontwikkeld zoals Tommie, Pino en Ienieminie.

[Novum]