Search
Close this search box.

Monique van de Ven geniet op première ‘Zomerhitte’

Monique van de Ven genoot maandag in Amsterdam met volle teugen van de première van haar regiedebuut ‘Zomerhitte’. “Ik vind het heerlijk. Ontzettend leuk.”

Monique van de Ven genoot maandagavond met volle teugen van de première van haar grote regiedebuut ‘Zomerhitte’. “Ik vind het heerlijk. Ontzettend leuk. Met verbijstering kijk ik naar wat er allemaal gaande is”, verklaarde de actrice nadat ze talloze interviews had gegeven op de overvolle rode loper voor de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. “Er is iets met deze film waar iedereen nieuwsgierig naar is. Dat vind ik heel erg leuk. Maar het is ook een heel leuke film.”

De complete Nederlandse showbizzwereld leek maandag te zijn uitgelopen om de verfilming van de gelijknamige novelle van Jan Wolkers te aanschouwen. Onder anderen Linda de Mol, Alexander Pechtold, Arjan Ederveen, Angela Schijf, Nicolette van Dam, Johnny de Mol, Willeke Alberti, Ellen ten Damme en Nadja Hüpscher betraden de rode loper. Ook de weduwe van Wolkers, Karina, was van de partij.

Bekend Nederland had hoge verwachtingen van ‘Zomerhitte’, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Sophie Hilbrand en haar vriend Waldemar Torenstra. “Het is een mooi verhaal van Wolkers, mooie hoofdrol, mooie regisseur, mooi meisje”, vertelde Paul van Vliet. “Mensen die het hart op de goede plek hebben en van hun vak houden, dus ik denk alles bij elkaar dat het heel mooi kan worden.”

Vooral naar de prestatie van Sophie Hilbrand, die haar acteerdebuut maakt, werd uitgekeken. “Ik vind het heel spannend om Sophie te gaan zien. Ik denk echt dat zij het heel goed gaat doen. Volgens mij is zij een natuurtalent”, dacht Leontine Borsato, wier man Marco ‘een warme, liefdevolle film’ verwachtte. Ook Jim Bakkum verwachtte veel van de BNN-presentatrice. “Ze presenteert natuurlijk al hartstikke leuk, maar ik denk dat ze dit ook goed kan, want ik denk dat Monique Van de Ven niet zomaar met iemand in zee gaat.” Wendy van Dijk verwachtte dat Sophie ‘van het doek afspettert’ en ook Lama Ruben Nicolaï ging daar vanuit. “De vonken gaan van het scherm afknallen.”

‘Zomerhitte’, over een fotograaf die op een naaktstrand een jonge vrouw ontmoet, die er een mysterieuze relatie op nahoudt met een oude man, is vanaf donderdag in de bioscoop te zien.

[Novum]