Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nikki wint Idols

Nikki Kerkhof heeft zaterdagavond de finale van Idols 4 gewonnen. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, stamelde de 24-jarige. “Dank jullie wel allemaal.”

Nikki Kerkhof heeft zaterdagavond Idols 4 gewonnen. Ze versloeg in de finale van de talentenjacht de Rotterdamse Nathalie met 62 procent van de stemmen. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, stamelde de 24-jarige Nikki, die na het horen van haar naam op haar knieën viel. “Dit is te mooi om waar te zijn, ik besef het nog niet helemaal. Ik wil dansen, ik wil springen. Dank jullie wel allemaal.”

De finaleuitzending van Idols werd geopend door Jeroen van der Boom, die zijn nummer 1-hit ‘Jij bent zo’ ten gehore bracht. Nikki en Nathalie begonnen de show met een duet. Het tweetal zong ‘Queen of the night’ van Whitney Houston. Ook zongen ze samen met Trijntje Oosterhuis het nummer ‘On my own’, waarmee ze jurylid Gordon tot tranen wisten te roeren.

Nikki koos ervoor om het al eerder door haar gezongen nummer ‘River deep, mountain high’ van Ike en Tina Turner nogmaals te zingen. Ook zong ze een nummer met de gospelband Inside Out, waarvan ook Idols-deelnemer Nigel deel uitmaakt. Gordon was niet stuk van de keuze van de winnares. “Ik krijg hier een EO Jongerendag-gevoel bij”, zei hij. “Ook al was je optreden zangtechnisch onwaarschijnlijk goed, toch heb je hiermee de plank volledig misgeslagen.”

Nathalie vertolkte nog eenmaal haar versie van ‘Stayin’alive’ van de BeeGees. Gordon was dolenthousiast over haar optreden. “Ik hoopte al dat je dit nummer nog een keer zou zingen”, zei hij. “Ik vond je sensationeel.” Daarnaast trad ze op met de Makoma Band, die is samengesteld uit familieleden van de donkere schone.

De eerste single van Nikki, ‘Hello world’, ligt maandag in de winkels.

[Novum]