Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Prins Charles trots op teruggekeerde zoon

Prins Charles is trots op zijn jongste zoon Harry die de afgelopen tien weken in Afghanistan gestationeerd was. “Ik ben enorm trots op wat hij heeft gedaan.”

(Novum/AP) – Prins Charles is trots op zijn jongste zoon Harry. Dat verklaarde de Britse troonopvolger zaterdag tegenover journalisten op de luchtmachtbasis van Oxfordshire. De 23-jarige Harry arriveerde daar na een verblijf van tien weken in de Afghaanse provincie Helmand. “Zoals jullie kunnen voorstellen ben ik enorm opgelucht dat hij heelhuids thuis is gekomen”, zei Charles. “Ik ben enorm trots op wat hij heeft gedaan.”

Wel stelde de kroonprins teleurgesteld te zijn dat het bericht over de stationering van Harry in Afghanistan was uitgelekt, waardoor hij eerder dan gepland moest terugkomen. “Het is frustrerend dat hij onverwacht is teruggehaald, want hij keek er meer dan wat dan ook naar uit om samen met zijn regiment terug te komen.” De soldaten met wie prins Harry in Afghanistan zat, worden in april terugverwacht.

Harry, gekleed in legerkleding met een tas nonchalant over zijn schouder geslagen, gaf bij zijn aankomst geen interviews aan de wachtende journalisten op het vliegveld. De prins bevond zich al sinds december in Afghanistan. Het Britse ministerie van defensie had met de pers afgesproken geen ruchtbaarheid te geven aan de stationering. Maar het nieuws lekte donderdag alsnog uit, waarop het ministerie besloot dat het te gevaarlijk zou zijn om hem nog in het oorlogsgebied te laten blijven.

[Novum]