Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Queen naar Nederland

De Engelse rockgroep Queen en Paul Rodgers komen naar Nederland. De band staat op 7oktober samen met Rodgers in het Rotterdamse Ahoy. Dat meldt platenlabel EMI.

De Engelse rockgroep Queen en Paul Rodgers komen naar Nederland. De band staat op 7 oktober samen met Rodgers in het Rotterdamse Ahoy in het kader van de Rock the Cosmos 2008 Tour. Dat heeft platenlabel EMI donderdag bekendgemaakt.

De ‘Rock the Cosmos 2008’-tour gaat op 16 september in Moskou van start en trekt daarna Europa in. Vervolgens zal de band op zes verschillende Britse podia staan, waarna ze in Oost-Europa hun toer afronden. Verwacht wordt dat de rockformatie aan het einde van het jaar richting de Verenigde Staten vertrekt.

Naast een concertreeks komt er ook een nieuw album, waarop Paul Rodgers te horen zal zijn. De zanger heeft al een aantal tracks met de band opgenomen.

Het nog titelloze album van de band is het eerste studioalbum van Queen sinds ‘Made in heaven’ in 1995. Daarop was het resterende werk van de overleden frontman Freddie Mercury te vinden en werden onafgewerkte ideeën uit de jaren tachtig uitgewerkt tot volwaardige nummers.

Op het nieuwe album staat ook het nummer ‘Say it’s not true’, dat de band eind vorig jaar uitbracht voor het Nelson Mandela Aidsfonds. Verwacht wordt dat de cd vanaf 1 september in de winkel ligt.

[Novum]