Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ramana is nieuwe Uri Geller

Ramana is zaterdagavond door het publiek uitgeroepen tot de nieuwe Uri Geller. De mentalist wist met zijn kunsten bijna 38 procent van de stemmen te verwerven.

Ramana is zaterdagavond door het publiek uitgeroepen tot de nieuwe Uri Geller. De zogenoemde mentalist wist met zijn kunsten bijna 38 procent van de stemmen te verwerven en versloeg daarmee zijn medefinalisten Hayashi en het duo Rob en Emiel.

Ramana is gespecialiseerd in het laten zweven van mensen. Tijdens de finale van de talentenjacht liet hij een 7-jarig jongetje boven zijn stoel zweven. Ook wist hij een voorwerp terug te vinden dat even daarvoor was verstopt in het publiek.

De show van SBS 6 is een initiatief van Uri Geller, die in de jaren zeventig wereldfaam vergaarde door zijn performances. Zo wist hij schijnbaar zonder inspanning lepels te buigen en toonde hij zich meester van de telekinese en de telepathie.

Hoewel Geller zegt nooit een goochelboek van binnen te hebben gezien, lijkt Ramana minder mysterieus te doen over zijn kunsten. Op zijn website duidt hij zichzelf aan als een illusionist. Bij de workshops die hij aanbiedt, doceert hij onder meer de ‘beheersing der vingervlugheid’.

Naar de ontknoping van De Nieuwe Uri Geller keken zaterdag 1,6 miljoen mensen.

[Novum]