Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Regisseur Anthony Minghella overleed aan bloeding

Filmmaker Anthony Minghella overleed dinsdag op 54-jarige leeftijd aan een bloeding. Hij was enkele dagen eerder geopereerd aan een gezwel in zijn nek.

(Novum/AP) – Filmmaker Anthony Minghella overleed dinsdag op 54-jarige leeftijd aan een bloeding, enkele dagen nadat hij was geopereerd aan een gezwel in zijn nek. Dat heeft zijn woordvoerder bekendgemaakt.

Minghella stierf dinsdag in de vroege ochtend in het Londense Charing Cross Hospital. Toen de dood van de regisseur van films als ‘The English patient’ en ‘Cold mountain’ dezelfde dag naar buiten werd gebracht, werd de doodsoorzaak nog niet gegeven.

De ingreep, die vorige week plaatsvond, was in eerste instantie goed verlopen, meldde de woordvoerder.

De regisseur overleed enkele dagen voordat zijn meest recente filmproject ‘The no. 1 ladies’ detective agency’ op de Britse televisie te zien zou zijn. Voor de verfilming van de gelijknamige boekenreeks van Alexander McCall Smith, die zondag wordt uitgezonden door de BBC, reisde Minghella af naar Botswana.

[Novum]