Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sophie Hilbrand niet op dieet voor ‘Zomerhitte’

Hoewel Sophie Hilbrand zich voor ‘Zomerhitte’ helemaal moest blootgeven, ging ze niet op dieet. “Ik heb eigenlijk niets met het heersende schoonheidsideaal”.

Hoewel Sophie Hilbrand zich voor ‘Zomerhitte’ helemaal moest blootgeven, peinsde ze er niet over om op dieet te gaan. “Ik sportte drie keer per week en dat was gelijk een alibi om meer te eten”, vertelt de blondine woensdag in het AD. “Ook stond ik ineens te zuipen.”

Ook haar fitnessavontuur was geen eigen ingeving, maar een idee van regisseuse Monique van de Ven. “Ik ben een paar maanden naar de sportschool geweest nadat Monique hintend zei ‘Kathleen is wel een sportief meisje hoor’.”

De 32-jarige presentatrice en actrice zal dan ook nooit doorslaan in haar streven om dun en strak voor de lens te verschijnen. “Ik heb eigenlijk niets met het heersende schoonheidsideaal”, legt ze uit. “Ik vind het wel knap van die Hollywood-actrices die zich aan zo’n streng regime onderwerpen. Ik kan dat niet en ik heb ook geen agent die me belt of ik braaf mijn worteltjes eet. Kom op zeg, ik moet werken én ik wil leven.”

‘Zomerhitte’, naar het gelijknamige boek van Jan Wolkers, ging maandag in première.

[Novum]