Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Roxeanne Hazes ziet geest André

Roxeanne Hazes wordt vrijwel dagelijks bezocht door de geest van haar overleden vader André. “Hij verschijnt ook in haar dromen”, vertelt haar moeder Rachel.

Roxeanne Hazes wordt vrijwel dagelijks bezocht door de geest van haar overleden vader André. “Ze sloeg laatst haar handen voor haar mond toen we thuiskwamen. Na enig aandringen vertelde ze dat ze papa zag lopen”, vertelt haar moeder Rachel zaterdag in De Telegraaf. “Hij verschijnt ook in haar dromen. Hij zegt niks, hij kijkt alleen maar.”

De 38-jarige weduwe van de legendarische volkszanger, die ruim drie jaar geleden overleed, krijgt zelf geen bezoekjes uit het hiernamaals. “André verschijnt nooit aan me. Terwijl hij dat bij Roxeanne echt bijna elke avond doet.” Ook zoontje André junior ziet geen spoken. “Dree is nuchter. Hij gelooft niet in dat soort poespas.”

Het gemis om de zanger is in huize Hazes nog altijd groot. “Ik mis mijn maatje. Die arm om me heen”, zegt Rachel. “Wij hadden iets zo bijzonders samen.” Toch speelt de gedachte aan een nieuwe liefde steeds vaker door haar hoofd. “Voor de kinderen zou het ook fijn zijn als er op den duur weer iemand komt. Zij hebben toch een vaderfiguur nodig.”

Vooral op momenten dat Rachel moeilijke beslissingen moet nemen voor Roxeanne of Dreetje mist ze haar overleden man. “Als je, zoals ik laatst, een beslissing moet nemen over bijvoorbeeld de pil voor Roxeanne. Ze heeft een vriendje, dus dan vind ik dat toch belangrijk. Maar ik had er graag met haar vader over van gedachten gewisseld.”

Momenteel is Rachel druk met de voorbereidingen van een musical over het leven van André. Volgend jaar op 23 september, de vijfde sterfdag van de volksheld, gaat de musical in première. Op 26 mei vindt in de Amsterdam ArenA een groot meezingconcert plaats. Artiesten als Gerard Joling, Trijntje Oosterhuis en Frans Bauer zingen dan op het podium duetten met André.

[Novum]