Search
Close this search box.

RvJ geeft Manon Thomas gelijk

De Raad voor de Journalistiek heeft presentatrice Manon Thomas in haar gelijk gesteld. Website plaatste naaktfoto’s van haar en schonden hiermee haar privacy.

Presentatrice Manon Thomas is door de Raad voor de Journalistiek (RvJ) in haar gelijk gesteld. Verschillende websites plaatsten vorig jaar naaktfoto’s van de 44-jarige presentatrice die hiermee haar privacy en portretrecht schonden. Dat bevestigde de advocaat van Thomas vrijdag in entertainmentprogramma RTL Boulevard.

De advocaat liet ook weten dat zijn cliënte de zaak nu voor de civiele rechtbank wil laten voorkomen. “We gaan nu verder met procederen. Dit soort plat gedrag moet worden gestraft en we hebben nu veel zin om het civiele recht in te schakelen.”

De website van De Telegraaf publiceerde in november naaktfoto’s van Thomas. De populaire nieuwswebsite Nu.nl en de website van het AD plaatsten in hun artikelen over de uitgelekte privékiekjes een link naar de weinig meer aan de fantasie overlatende foto’s te zien waren.

De RvJ spreekt zich uit over zaken waarin de journalistieke ethiek in het geding is. De instantie heeft niet de bevoegdheid om sancties, zoals een schadevergoeding, op te leggen.

[Novum]