Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wendy van Dijk beschuldigd van plagiaat

Wendy van Dijk heeft voor haar vierde kledingcollectie bij warenhuis V&D een jurkje gekopieerd van Marcha Hüskes. Dat beweert de Enschedese modeontwerpster.

Wendy van Dijk heeft voor haar vierde kledingcollectie bij warenhuis V&D een jurkje gekopieerd van Marcha Hüskes. Dat beweert de Enschedese modeontwerpster woensdag in De Telegraaf. “Ik was met stomheid geslagen”, stelt ze. “Het is echt hetzelfde ontwerp. Van de verhoudingen, de maten tot de breedte van de banden.”

In november zou Hüskes haar jurkje aan de 37-jarige presentatrice hebben uitgeleend voor de opnamen van het televisieprogramma Heel Holland Helpt. “Ze was er erg enthousiast over en wilde het graag hebben”, legt de ontwerpster uit. “Maar vervolgens hoorde ik niets meer. Nu begrijp ik waarom.”

V&D, dat momenteel landelijk reclame maakt voor de kledinglijn, is zich van geen kwaad bewust. Ook Frank Wisse, de manager van Van Dijk, weet van niets. “We gaan ons oriënteren of het werkelijk zo is.”

[Novum]