Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wendy van Dijk biedt excuses voor plagiaat aan

Wendy van Dijk heeft haar excuses aan Marcha Hüskes aangeboden voor plagiaat. De distributeur V&D en de ontwerpster zijn tot een overeenkomst gekomen.

Wendy van Dijk betreurt het feit dat voor haar vierde kledingcollectie bij het warenhuis V&D een jurkje van Marcha Hüskes is gekopieerd. “Ik hoorde gisteravond het nieuws en toen zag ik het vanochtend in de Telegraaf staan en was gewoon ontzettend verbaasd”, vertelt ze woensdag in het entertainmentprogramma RTL Boulevard. “Ik sta hier ook niet achter en ben iedereen gaan bellen. Ik wou haar onder ogen zien om onze excuses aan te bieden.”

Wendy gaf toe het veelbesproken jurkje van Marcha ter inspiratie te hebben opgestuurd naar de ontwerpers van V&D. De Enschedese modeontwerpster is tevreden over de manier waarop de 37-jarige presentatrice het probleem heeft weten op te lossen. “We hebben een heel prettig en goed gesprek gehad en toen werd me duidelijk hoe de vork in de steel zat, er zat niets kwaadaardigs achter. We zijn dan ook tot een overeenkomst gekomen”, legt ze uit. Wat de overeenkomst tussen V&D en de ontwerpster behelst en hoeveel geld daar mee gemoeid is, wilde ze niet prijs geven.

Een woordvoerder van warenhuis V&D liet in het tv-programma ook weten de situatie te betreuren. “Zowel Wendy als wijzelf bij de V&D waren geschokt. Als je stiekem had willen kopiëren dan hadden we het jurkje niet zo groots aangeboden. Het had absoluut niet mogen gebeuren en we het betreuren het.”

[Novum]