Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Kiss of death’-acteur (93) overleden

Richard Widmark is maandag thuis op 93-jarige leeftijd in Connecticut overleden. Hij maakte zijn filmdebuut als moordenaar in de thriller ‘Kiss of death’.

(Novum/AP) – Acteur Richard Widmark is maandag thuis in Connecticut overleden. Dat heeft zijn vrouw woensdag bevestigd. Widmark maakte zijn filmdebuut als lachende moordenaar in de uit 1947 afkomstige thriller ‘Kiss of death’. Hij ontving voor deze vertolking van Tommy Udo een Oscarnominatie. Widmark is 93 jaar geworden.

Susan Blanchard, de weduwe van Widmark, wilde geen verdere details prijsgeven over de toedracht van de dood van de acteur. “Het was een grote shock, maar hij was 93”, liet ze weten. De weduwe liet ook weten dat de begrafenis uitsluitend bedoeld is voor vrienden en familie.

Widmark speelde in zijn carrière in meer dan veertig films waaronder ‘Broken lance’, ‘Two rode together’ en ‘Panic in the streets’. Hij speelde vaak moordenaars, politieagenten of pistooltrekkende cowboys. Toch sprak de Amerikaanse acteur zich vaak uit tegen geweld in zijn land. “Ik ben een vurige tegenstander wapengeweld. Ik kan gewoon niet bevatten dat dit de enige natie ter wereld is waar burgers wapens mogen bezitten.”

[Novum]