Search
Close this search box.

Zanger Emilio Navaira zwaargewond na ongeluk

Tejano-artiest Emilio Navaira is zwaargewond geraakt bij een ongeluk. De bus van zijn band botste zaterdag na een optreden in Houston tegen een wegafzetting.

(Novum/AP) – De Amerikaanse zanger Emilio Navaira is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in Texas. De bus van de band van de Tejano-artiest, Rio, botste na een optreden in Houston tegen een wegafzetting. Behalve Navaira raakten zeven inzittenden gewond. Over de toestand van de andere slachtoffers is niets bekend.

De 45-jarige Navaira werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, waar zondag een bloedprop uit zijn hersenen is verwijderd. Maandagochtend was zijn toestand nog kritiek. “De komende 24 uur zijn cruciaal”, verklaarde zijn manager. “We hopen dat zijn fans bidden voor Emilio.”

Navaira bracht met zijn band Rio zeventien studioalbums uit, waaronder ‘Acuerdate’, dat in 2003 werd onderscheiden met een Grammy voor het beste Tejano-album. Tejano is een folkachtige muziekstijl, die wordt gemaakt door Texanen van Spaanse afkomst.

[Novum]