Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zanger/gitarist Jeff Healey (41) overleden

De Canadese rock- en jazzmuzikant Jeff Healey is zondag overleden na een lange strijd tegen kanker. Dat hebben vrienden van de blinde artiest bekendgemaakt.

(Novum/AP) – De Canadese rock- en jazzmuzikant Jeff Healey is zondag overleden na een lange strijd tegen kanker. Dat hebben vrienden van de blinde artiest bekendgemaakt. Hij overleed in een ziekenhuis in Toronto, omringd door familie en vrienden.

Healey brak eind jaren tachtig door als frontman van de Jeff Healey Band. Met het album ‘See the light’ en de hitsingle ‘Angel eyes’ wist hij een groot publiek te bereiken.

De zanger kreeg al op 1-jarige leeftijd met kanker te maken, toen een oogtumor hem het zicht ontnam. In de laatste jaren werd hij meermaals geopereerd aan tumoren in zijn longen en zijn been.

Door zijn gitaar in zijn schoot te leggen leerde hij zichzelf het instrument te bespelen. Tijdens zijn carrière stond hij op het podium met grootheden als George Harrison en B.B. King.

De dood van Healey komt enkele weken voor de release van zijn eerste rockalbum sinds jaren. ‘Mess of blues’ ligt vanaf 22 april in de winkel.

[Novum]