Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zuco 103 vindt inspiratie in Rio

De leden van Zuco 103 zijn voor inspiratie voor de cd ‘After the carnaval’ naar Rio afgereisd. Dat vertelt de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira.

De leden van Zuco 103 zijn voor inspiratie voor hun nieuwe album ‘After the carnaval’ afgereisd naar Rio de Janeiro. “In Rio heb ik een groot deel van mijn teksten geschreven”, vertelt de Nederlands-Braziliaanse zangeres Lilian Vieira.

“Rio fluistert constant kleine woordjes: vuilnisbelten, favela’s, rijke gezonde barrios”, zegt Vieira, die samen met de Duitse toetsenist Stefan Schmid en de Nederlandse drummer Stefan Kruger de band vormt. “Muziek is overal: in elk gaatje, elk druppeltje, elke glimlach.”

Zuco 103, die dit jaar tien jaar bestaat, wordt gezien als ‘de uitvinder’ van Brazilectro, een combinatie van jazz, Braziliaanse muziek en elektronische invloeden. De band stond onder meer op het North Sea Jazz Festival, Rock Werchter en gaf concerten in steden als Moskou en Tokyo.

Schmid kijkt ernaar uit om de nummers van het nieuwe album live te spelen. “Ik hoop dat het ons weer is gelukt om meerdere werelden tot een Zuco-geheel te smeden”, vertelt hij. “Ik ben heel tevreden over de sound van deze plaat.”

‘After the carnaval’ ligt vanaf 24 april in de winkels.

[Novum]