Zoek
Sluit dit zoekvak.

CBS toch niet beboet voor ‘nipplegate’

CBS hoeft de boete die het kreeg voor het beruchte tv-fragment waarbij in 2004 de borst van Janet Jackson te zien was niet te betalen. Dat bepaalden rechters.

(Novum/AP) – Het Amerikaanse zendernetwerk CBS hoeft de torenhoge boete die het kreeg opgelegd voor het beruchte tv-fragment waarbij in 2004 de blote borst van Janet Jackson te zien was niet te betalen. Dat hebben Amerikaanse rechters in hoger beroep bepaald.

Tijdens de pauzeshow van de Super Bowl, de finale van het American football-seizoen, was destijds in miljoenen Amerikaanse huiskamers te zien hoe Justin Timberlake aan de kleding van Janet Jackson trok. Daardoor werd haar rechterborst zichtbaar. Een rel was het gevolg. De Amerikaanse mediawaakhond FCC legde CBS een recordboete van 550 duizend dollar (350 duizend euro tegen de huidige koers) op.

De rechters spraken maandag van de boete als een arbitraire beslissing, die niet in lijn lag met dertig jaar van eerder beleid van de FCC in het opleggen van boetes voor als onbetamelijk ervaren beelden. Daarom werd het FCC-besluit vernietigd.

[Novum]