Search
Close this search box.

Brad Pitt tekent voor nieuwe Tarantino-film

Brad Pitt heeft getekend voor de nieuwe Quentin Tarantino-film ‘Inglorious bastards’. In de film strijdt Pitt met een groep van acht soldaten tegen de nazi’s.

Brad Pitt heeft getekend voor de nieuwe Quentin Tarantino-film ‘Inglorious bastards’. Dat meldt filmvakblad Variety. In de film, die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog, speelt Pitt een lomperik uit Tennessee, die een groep van acht Joods-Amerikaanse soldaten aanvoert die vechten tegen de nazi’s in bezet Frankrijk.

Voor de 44-jarige acteur is het de eerste keer dat hij direct samenwerkt met Tarantino. Pitt speelde wel ooit in ‘True romance’, waarvoor Tarantino het scenario schreef.

‘Inglorious bastards’ wordt dit najaar gefilmd in Frankrijk en Duitsland. Veel dialogen zijn ook Frans- en Duitstalig en worden ondertiteld. De rol van Pitt is echter Engelstalig.

Volgens ingewijden is het script ’typisch Tarantino’, wat duidt op veel actie, geweld en humor. De opnamen voor de oorlogsfilm beginnen op 13 oktober. Tarantino hoopt het project af te hebben voor het Cannes Film Festival van volgend jaar.

[Novum]