Manager Bløf stopt na elf jaar

Frank van der Meijden stopt als manager van Bløf. Hij houdt het aan het eind van dit jaar ‘na elf prachtige en succesvolle jaren’ voor gezien, meldt de band.

Frank van der Meijden stopt als manager van Bløf. Van der Meijden houdt het aan het eind van dit jaar ‘na elf prachtige en succesvolle jaren’ voor gezien, laat de Zeeuwse band dinsdag weten. De manager vindt het succes van het huidige nummer 1-album en de gelijknamige single ‘Oktober’ een uitgelezen moment om de band ‘met een goed geoliede organisatie’ achter te laten.

Van der Meijden stond aan de basis van het landelijke succes van de in 1992 opgerichte band. Zo regelde de manager, die eerder onder meer werkte met Doe Maar en Het Goede Doel, na zijn aantreden in 1997 een volwaardig contract bij platenmaatschappij EMI. Een jaar later brak Bløf landelijk door met het nummer ‘Liefs uit Londen’ van hun eerste bij EMI uitgebrachte plaat ‘Helder’.

De bandleden van Bløf hebben Van der Meijden gevraagd of hij wel nog als adviseur en klankbord betrokken wil blijven bij de band. Waarschijnlijk komt er geen vervanger van Van der Meijden. De meeste managementtaken worden overgenomen binnen de bestaande organisatie van de band. Wat Van der Meijden nu gaat doen, is niet bekendgemaakt.

[Novum]