Start proces tegen verdachte dood vriend Feenstra

De 32-jarige Groninger die de vriend van model Kim Feenstra doodgestoken zou hebben, moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank verschijnen.

De 32-jarige Groninger die de vriend van model Kim Feenstra zou hebben doodgestoken, moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank verschijnen. De eerste zitting betreft een pro- formazitting waarin wordt besloten of de Groninger langer vast blijft zitten.

De 29-jarige Joshua overleed op 9 augustus. De verdachte zou hem na een ruzie bij de voordeur van een woning aan de H.L. Wichersstraat hebben neergestoken. De Groninger meldde zich een dag later bij de politie. Twee dagen na de steekpartij werd een stille tocht gehouden waarin ook Kim Feenstra meeliep.

Feenstra won in 2007 de tweede editie van Hollands Next Top Model.

[Novum]