Storing radiozenders Noord-Nederland [Update]

Veel radiozenders in Noord-Nederland waren woensdag urenlang niet of slecht te ontvangen. De zenders van onder meer alle landelijke publieke radiozenders en Radio Drenthe in de zendmast in Hoogersmilde waren uitgevallen. De oorzaak was een stroomstoring in de zendmast in Hoogersmilde.

Normaal gesproken gaat er een noodaggregraat werken, maar door nog onbekende oorzaak waren diverse zenders hier niet op aangesloten, zegt Hoofd Techniek Rego Meijer van RTV Drenthe. Radio 1, Radio 2, 3FM, Arrow Jazz FM, Radio Drenthe, Radio 4, RadioNL, City FM, Sky Radio, Slam FM en Radio Veronica waren door de stroomstoring tijdelijk niet te ontvangen. Q-music, Arrow Classic Rock, 100%NL en BNR bleven als enige in de lucht tijdens de storing.

De storing begon om 15.50 uur en was rond 17.45 uur verholpen. Niet alleen de zendmast zat zonder electriciteit. Ook het hele dorp Hoogersmilde moest het urenlang zonder stroom doen. Hoe de storing is ontstaan is nog niet bekend [Radiowereld.NL]