Zoek
Sluit dit zoekvak.

Carice van Houten in verfilming Kluun-roman

Carice van Houten speelt de hoofdrol in de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’. Dat maakten producent Eyeworks en distributeur Benelux Film Distributors bekend.

Carice van Houten heeft de hoofdrol weten te bemachtigen in de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’, de verfilming van de populaire roman van Kluun. Dat hebben producent Eyeworks en distributeur Benelux Film Distributors donderdag bekendgemaakt.

Andere bekende gezichten die in de film voorbijkomen, zijn Barry Atsma en Anna Drijver. ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is een deels autobiografische roman die in 2003 verscheen en in 24 talen vertaald is. Het verhaal gaat over een man (Atsma) die zijn vrouw (Van Houten) verliest aan kanker.

‘Komt een vrouw bij de dokter’ wordt het eerste filmproject van Eyeworks. Directeur Reinout Oerlemans, die de film zelf gaat regisseren, gaf eerder toe dat hij het project best eng vindt. “Van het boek zijn meer dan zevenhonderdduizend exemplaren verkocht. Ik vind het ontzettend spannend en ook wel eng.” De film moet vanaf 26 november in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.

[Novum]