Medeoprichter Kayak (56) overleden

Medeoprichter van Kayak Pim Koopman is maandagochtend onverwacht overleden aan een hartstilstand. De drummer, producer en componist is 56 jaar geworden.

Medeoprichter van Kayak Pim Koopman is maandagochtend geheel onverwacht overleden aan een hartstilstand. Dat maakte de band bekend op zijn website. De drummer, producer en componist is 56 jaar geworden. Kayak was bezig met een tournee. Het management van de band weet nog niet of deze wordt afgelast.

Koopman richtte Kayak in 1972 op met Ton Scherpenzeel. Koopman verliet de groep vier jaar later vanwege gezondheidsproblemen. Hij kreeg een baan als producer aangeboden bij Kayaks voormalige platenmaatschappij EMI en scoorde hits met groepjes als Maywood en Pussycat.

In 1979 stond de artiest weer op de planken met de groep Diesel, die een hit scoorde in de Verenigde Staten met ‘Sausalito Summernight’. Een ander project van Koopman dat uitliep op een groep was The President. In 1999 kwam Kayak weer bij elkaar en bracht het album ‘Close to the Fire’ uit. Een jaar later nam Diesel ook weer een album op.

Pim Koopman was behalve drummer ook pianist, gitarist en stemacteur. Hij was onder meer te horen in de tekenfilms ‘Happy Feet’ en ‘Lilo & Stitch’.

[Novum]