Law en Knightley genomineerd voor Theatre Awards

Een flink aantal grote namen uit Hollywood is genomineerd voor de Laurence Olivier Theatre Awards. Dat is de Britse tegenhanger van de Amerikaanse Tony’s.

(Novum/AP) – Een flink aantal grote namen uit Hollywood is genomineerd voor de Laurence Olivier Theatre Awards, de Britse tegenhanger van de Amerikaanse Tony’s op Broadway. De kanshebbers werden maandag bekendgemaakt.

Jude Law is met zijn rol in ‘Hamlet’ genomineerd voor de categorie beste theateracteur. Hij neemt het op tegen onder anderen James Earl Jones en James McAvoy. Keira Knightley maakt kans op de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. De 24-jarige actrice kreeg na de première van de ‘The Misanthrope’ op West End goede kritieken.

Spice Girl Melanie Chisholm, die voor haar rol in ‘Blood Brothers’ elke avond haar tatoeages moet camoufleren, maakt kans om tot beste musicalactrice te worden benoemd. Rachel Weisz is in de race voor de titel van beste theateractrice met haar rol in ‘A Streetcar Named Desire’. De winnaars worden 21 maart in Londen bekendgemaakt.

[Novum]