Betere ontvangst voor Radio Veronica in West-Brabant

Radio Veronica verandert op 9 februari zijn frequentie in Roosendaal van 103.3 in 103.5. Luisteraars in het westen van Brabant kunnen daardoor zonder hinderlijke storing luisteren naar het station. Door de frequentiewissel zullen ook de automobilisten op het traject Rotterdam-Roosendaal en Roosendaal-Breda een betere ontvangst hebben van Radio Veronica.

De wijziging is nodig omdat de Radio Veronica-frequenties van Roosendaal en Rotterdam elkaar in de praktijk nogal stoorden. Door wijziging van de frequentie naar 103.5 zal dit probleem zich niet meer voordoen en wordt een directe merkbare verbetering van de ontvangst bereikt voor de luisteraar.

Aan de frequentiewijziging is een langdurige procedure vooraf gegaan. Om het ontvangstprobleem van Radio Veronica op te kunnen lossen is er veel overleg nodig geweest met buitenlandse overheden. Nederlandse plannen beïnvloeden namelijk ook het gebruik van de FM-frequenties in het buitenland. [Radiowereld.NL]