Elton John schrijft aan musical ‘Animal Farm’

Elton John gaat liedjes schrijven voor de musical ‘Animal Farm’, naar het boek van George Orwell. De zanger neemt de liedjes voor zijn rekening.

Elton John gaat liedjes schrijven voor de musical ‘Animal Farm’, naar het boek van George Orwell. De zanger werkt daarvoor samen met Lee Hall, die het script van ‘Billy Elliot’ schreef. John neemt de liedjes voor zijn rekening.

“Ik zit er helemaal in, varkens en ander viervoetervriendjes”, vertelt Hall aan de Britse Daily Mail. “Ik weet dat Elton het leuk vindt om de liedteksten te schrijven terwijl hij de dieren voor zich ziet. Dus ik werk nu aan een scenario dat ik hem straks kan laten zien.”

Hall en John werken al twee jaar aan het project, dat moeizaam verliep in verband met rechten. Het duo verwacht nog twee jaar nodig te hebben. Elton John schreef eerder muziek voor de Disneyfilm ‘The Lion King’.

[Novum]