Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zanger Lyfe Jennings veroordeeld tot drie jaar cel

De Amerikaanse zanger Lyfe Jennings is woensdag tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. De zanger werd in 2008 na wilde politieachtervolging gearresteerd.

De Amerikaanse zanger en muzikant Lyfe Jennings is woensdag tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. De R&B-zanger bekende onder meer schuld te hebben aan een wilde politieachtervolging in 2008.

Jennings had bijna twee jaar geleden ruzie met de moeder van zijn kinderen toen hij besloot zijn pistool te legen op een huis waarvan hij aannam dat zij er binnen was. Hierop sloeg de zanger in zijn auto op de vlucht voor de politie. Toen Jennings zijn rode Corvette uiteindelijk in de prak reed kon de politie hem in de kraag vatten.

De 37-jarige zanger bekende onder invloed te zijn en is, naast het vluchten voor de politie, ook veroordeeld wegens het schieten nabij de openbare weg en het in bezit zijn van een vuurwapen door een veroordeelde crimineel. Lyfe Jenning zat van 1992 tot 2002 al een gevangenisstraf uit wegens brandstichting. Tijdens die straf zei Jennings zijn leven veranderd te hebben en zijn geloof in God weer te hebben teruggekregen.

Jennings staat bekend om zijn sociaal geëngageerde teksten. Hij maakte onder meer de nummers Must Be Nice en S.E.X., over jonge mensen die onder druk hun maagdelijkheid verliezen.

[Novum]