Zoek
Sluit dit zoekvak.

Marconi Oeuvre Award voor Jeroen van Inkel [Update]

De winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2010 is bekend. De jury heeft Jeroen van Inkel verkozen als winnaar van de prominente Nederlandse radioprijs. De prijs wordt tijdens het Gouden Radioring Gala op vrijdag 22 oktober uitgereikt. Het gala wordt gepresenteerd door Jan-Willem Roodbeen en live uitgezonden in het radioprogramma ‘Roodshow’ op Radio 2.

Volgens de jury is Jeroen van Inkel een belangrijk icoon binnen de Nederlandse radio. “Generaties zijn met hem opgegroeid, met hem opgestaan, naar het werk of naar school gereden. Maar ook vele hedendaagse radiomakers zijn door hem beïnvloed. Zijn unieke, eigen stijl van radio maken wordt door velen omarmd. Van Inkel heeft onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de sound van de Nederlandse radio met zijn gebruik van vormgeving, de wijze waarop hij sfeer maakt in zijn shows, het hoge tempo en zijn populaire dj-sound”.

De jury van de Marconi Awards heeft ook de nominaties voor het aanstormend talent en de beste zender bekend gemaakt. De nominaties (in alfabetische volgorde) zijn:

Beste zender: 3FM, 100%NL en BNR NieuwsRadio.
Aanstormend talent: Luuk Ikink (BNN Radio 1), Mattie Valk (Q-Music) en Winfried Baijens (NPS Radio 6)

De genomineerden voor die drie publieksprijzen – de Zilveren RadioSter Man, Zilveren Radioster Vrouw en de Gouden RadioRing – worden vrijdag 1 oktober bekend gemaakt. Tot woensdag 29 september 12.00 uur kan er nog op deze drie categorieën gestemd worden.

Update
Q-deejay Mattie Valk, genomineerd in de categorie ‘Aanstormend Talent’, is zeer verrast: “Als je zo kort bezig bent op de radio is alleen al de nominatie voor deze prijs genoeg om je door het dak te laten gaan”. Mattie Valk is elke werkdag tussen 24 en 02 uur te horen op Q-music. [Radiowereld.NL]