Caro Emerald pas sinds kort uit geldzorgen

Caro Emerald heeft hard moeten werken om de investeringen in haar plaat terug te verdienen. De 29-jarige zangeres stak al haar spaargeld in haar debuutalbum.

Caro Emerald heeft hard moeten werken om de investeringen in haar plaat terug te verdienen. De 29-jarige zangeres gaf haar eerste cd in eigen beheer uit en stak al haar spaargeld in het project. Pas sinds dit jaar heeft Emerald geen financiële zorgen meer, dankzij haar overweldigende succes.

“We waren met het album bezig, iets waar ik alles voor opzij zette. Daardoor werkte ik minder en zat ik krap bij kas”, zegt Emerald in dagblad Metro over haar eerste stappen in de spotlights. Het resultaat is haar debuutalbum Deleted Scenes From the Cutting Room Floor. “Ik heb ook eigen geld in de plaat gestopt. Dat was niet veel, maar wel alles wat ik had.”

“Vorig jaar zomer brachten we de eerste single Back It Up uit. Dat werd een succes, maar er kwam nog niet veel geld binnen. In mei van dit jaar waren we pas uit de zorgen”, vertelt de zangeres openhartig. In Nederland sloeg haar succes in als een bom, inmiddels zijn ook veel andere Europese landen overstag gegaan.

Emerald had zich er eigenlijk al lang bij neergelegd dat haar baan als zangeres geen vetpot was. “Voor het succes was ik al dolgelukkig dat ik dit vak kon uitoefenen, weliswaar als freelancer, maar toch. Ik had het goed voor elkaar. Ik ben altijd realistisch geweest.”

[Novum]