Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lady Gaga barmhartigste ster van het jaar

Lady Gaga is uitgeroepen tot barmhartigste ster van het jaar. Ook Alicia Keys en Taylor Swift hadden het afgelopen jaar veel over voor goede doelen.

Lady Gaga is uitgeroepen tot barmhartigste ster van het jaar. De excentrieke zangeres maakt zich sterk voor de homo-emancipatie en zet zich in voor de bestrijding van hiv en aids. Ook Alicia Keys en Taylor Swift hadden hun hart in 2010 op de juiste plaats.

De Amerikaanse liefdadigheidsinstelling Do Something stelde de lijst samen. Do Something wil tieners een stem geven en wil de jongeren inlichten over de invloed die ze uit kunnen oefenen.

Keys, die zich eveneens inzet voor de bestrijding van hiv en aids, wordt vooral geroemd voor haar actie rondom Wereld Aids Dag. De zangeres wist een paar collega’s te overtuigen een aantal dagen niet meer te communiceren via Twitter, Facebook en andere social media. Daarmee wilden de sterren geld ophalen voor het goede doel en pas toen er een miljoen dollar was opgehaald werden de celebs weer actief op internet.

Taylor Swift dankt haar plek in de top drie vooral aan haar liefdadigheidsacties na de overstroming die Nashville dit jaar trof. De 21-jarige zangeres trad op tijdens een benefietconcert en doneerde vijfhonderdduizend dollar voor de slachtoffers.

Ook Ashton Kutcher en zijn vrouw Demi Moore, Ellen DeGeneres, Nick Jonas en Leonardo DiCaprio haalden de lijst. Oprah Winfrey, die het afgelopen jaar maar liefst veertig miljoen dollar doneerde aan goede doelen, behaalde een negende plaats.

[Novum]