Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ten Brink denkt aan vader bij Herinneringsminuut

Robert ten Brink staat volgende week donderdagavond even extra stil bij zijn overleden vader. De presentator luidt om exact 19.58 uur de Herinneringsminuut in.

Robert ten Brink staat volgende week even extra stil bij zijn overleden vader. De presentator luidt om exact 19.58 uur de Herinneringsminuut in. De zenders Nederland 1, RTL 4, SBS 6 en alle regionale omroepen van ORN gaan volgende week donderdagavond een minuut lang op zwart.

“Een minuut lang op drie zenders absolute stilte”, licht Ten Brink toe. “Zo hebben we allemaal de kans om iedereen die gestorven is te herdenken.” De Herinneringsminuut vond vorig jaar voor het eerst plaats. De minuut, een initiatief van een uitvaartorganisatie, wil een moment bieden om tijdens de feestdagen stil te staan bij een overleden dierbare.

Ten Brink weet al aan wie hij gaat denken. “Mijn vader, die begin dit jaar overleed”, vertelt de 55-jarige presentator aan RTL Boulevard. Maar niet alleen Ten Brinks vader schiet door de gedachten van de presentator. “Ik denk ook aan een 24-jarige zoon van vrienden van ons die er niet meer is.”

De Herinningsminuut wordt dit jaar voor de tweede keer uitgezonden. Vorig jaar namen zo’n twee miljoen Nederlanders deel aan het herinneringsmoment. Achteraf bleek uit onderzoek dat tachtig procent van de deelnemers het gezamenlijke moment van bezinning waardeerde.

[Novum]