Van Wageningen naast Keanu Reeves in samoeraifilm

Yorick van Wageningen gaat een rol spelen in de Amerikaanse actiefilm 47 Ronin, met Keanu Reeves in de hoofdrol. Hij speelt een Europese gouverneur.

Yorick van Wageningen gaat een rol spelen in de Amerikaanse actiefilm 47 Ronin. De Nederlandse acteur, bekend van onder meer Oorlogswinter, is daarmee te zien naast hoofdrolspeler Keanu Reeves. Dat laat zijn agent maandag weten.

47 Ronin is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een groep samoerai die de dood van hun meester willen wreken. De film, die zich afspeelt in het Japan van de 18e eeuw, wordt wel omschreven als een kruising tussen Gladiator en The Lord of the Rings.

De 46-jarige Van Wageningen speelt de rol van gouverneur van Dejima, een kunstmatig eiland in de baai van Nagasaki, waar het verhaal zich gedeeltelijk afspeelt. De film wordt in 3D opgenomen, de opnames gaan later dit jaar van start in Boedapest, Los Angeles en Londen. De Amerikaanse première staat gepland voor 21 november, een Nederlandse datum is nog niet bekend.

Van Wageningen is momenteel bezig met de opnames van The Girl With the Dragon Tattoo, de Amerikaanse remake van de eerste Millennium-film. Hierin speelt hij de rol van raadsman Nils Bjurman die zijn cliënte, hoofdpersoon Lisbeth Salander, verkracht.

[Novum]