Zoek
Sluit dit zoekvak.

Downey Jr. wil wietrokende detective spelen

Robert Downey Jr. wil een drugsverslaafde detective spelen in Inherent Vice. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van het Charles Manson-proces.

Robert Downey Jr. wil een drugsverslaafde detective spelen in de verfilming van het boek Inherent Vice. De acteur heeft nog niet getekend voor de rol, schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter.

Inherent Vice gaat over de wietverslaafde ‘private dick’ Larry ‘Doc’ Sportello. Een ex-vriendin vraagt hem haar rijke minnaar te helpen, omdat diens vrouw hem probeert op te sluiten in een psychiatrische inrichting. De opdracht blijkt complexer dan gedacht en Doc wordt betrokken in een grote samenzwering. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en zeventig ten tijde van het proces rond moordenaar Charles Manson en zijn sekte The Manson Family.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Pynchon en wordt geregisseerd door Paul Thomas Anderson, die ook het script schreef. Hij had in 2007 succes als scenarist en regisseur van There Will Be Blood en was in 1999 ook verantwoordelijk voor Magnolia.

De 45-jarige Downey Jr. is dit jaar weer te zien als Sherlock Holmes in de sequel van regisseur Guy Ritchie. Sherlock Holmes: A Game of Shadows draait vanaf 15 december in de bioscopen. De Amerikaanse acteur begint later dit jaar aan de opnames van The Avengers, waarin hij de rol van Tony Stark/Iron Man op zich neemt.

[Novum]