Dana International weer naar Songfestival

Dana International doet opnieuw mee aan het Songfestival. De transseksueel, die het liedjesfestijn in 1998 won, staat in de halve finale tegenover de 3JS.

(Novum/AP) – Dana International gaat in mei weer proberen douze points binnen te slepen. De Israëlische transseksueel doet opnieuw mee met het Eurovisie Songfestival. Ze staat in dezelfde halve finale als de 3JS, die namens Nederland deelnemen aan het liedjesfestijn.

Dertien jaar geleden won de extravagante zangeres het Eurovisie Songfestival met het nummer Diva. Dit jaar doet ze mee met het Hebreeuws-Engelse nummer Ding Dong, werd dinsdagavond duidelijk.

De zangeres, die in 2007 haar comeback maakte, gaf in februari al aan dat ze graag nog eens mee zou doen aan het Eurovisie Songfestival. Dana schreef Ding Dong speciaal voor het liedjesfestijn.

Dana heeft een ticket voor de finale van het Songfestival nog niet op zak. De zangeres moet zich eerst door de halve finale worstelen. Israël is, net als Nederland, ingedeeld in de tweede halve finale van 12 mei. Namens Nederland nemen de 3JS deel aan het liedjesfestijn. Zij hebben deze week besloten met de Engelstalige versie van Je Vecht Nooit Alleen, Never Alone, deel te nemen aan de muziekwedstrijd.

[Novum]