Voormalig Alice in Chains-bassist overleden

Voormalig Alice in Chains-bassist Mike Starr is op 44-jarige leeftijd gestorven. De rocker, die kampte met verslavingen, stierf in Salt Lake City.

(Novum/AP) – Voormalig Alice in Chains-bassist Mike Starr is op 44-jarige leeftijd gestorven. De rocker, die kampte met verslavingen, stierf in een woning in de Amerikaanse stad Salt Lake City. De politie laat nog niets los over de doodsoorzaak.

Starr was de eerste bassist van grungeband Alice in Chains die vooral in de jaren negentig populair was. De bassist keerde de groep in 1993 de rug toe. Starr werd vorige maand gearresteerd omdat hij medicijnen bij zich had waarvoor hij geen recept had. De muzikant nam vorig jaar deel aan het Amerikaanse realityprogramma Celebrity Rehab with Dr. Drew.

In de show vertelde Starr dat hij niet wilde eindigen als zijn voormalig bandmaatje Layne Staley. De zanger van Alice in Chains stierf in 2002 aan een overdosis heroïne. “Verschrikkelijk om te horen dat Mike Starr is bezweken aan zijn ziekte”, reageert verslavingsdeskundige Drew via Twitter. “Zo zonde. Onze gedachten zijn bij zijn familie.”

[Novum]