Ja Rule geeft belastingontduiking toe voor rechter

Ja Rule heeft voor een rechter in New Jersey schuld bekend aan belastingontduiking. Hij zou ruim drie miljoen dollar aan inkomsten niet hebben opgegeven.

(Novum/AP) – Ja Rule heeft dinsdag voor een rechter in New Jersey schuld bekend aan belastingontduiking. De rapper zou meer dan drie miljoen dollar aan inkomsten, verdiend tussen 2004 en 2006, niet hebben opgegeven.

Ja Rule, die eigenlijk Jeffrey Atkins heet, hoort waarschijnlijk in juni wat zijn straf wordt. Hij riskeert een jaar cel en een boete van minimaal honderdduizend dollar.

De 35-jarige rapper is ook nog in een andere zaak verwikkeld. Hij bekende in december schuld aan wapenbezit, waarvoor hij een celstraf van twee jaar kreeg opgelegd. Op 8 juni hoort hij de definitieve uitspraak, waarna hij vermoedelijk voor dit vergrijp achter tralies wordt gezet.

Ja Rule werd in 2007 aan de kant van de weg gezet, omdat hij met zijn sportauto de snelheidslimiet had overschreden. In de achterdeur van het voertuig troffen agenten een geladen vuurwapen aan.

[Novum]