John Galliano vervolgd na racistische tirade

De 50-jarige ontwerper John Galliano wordt vervolgd voor zijn racistische tirade. Dat hebben aanklagers in Parijs woensdagavond bekendgemaakt.

Ontwerper John Galliano wordt vervolgd voor zijn racistische tirade. Dat hebben aanklagers in Parijs woensdagavond bekendgemaakt.

De 50-jarige hoofdontwerper van modehuis Dior werd vorige week gearresteerd in de Franse hoofdstad, na het maken van antisemitische opmerkingen tegen een joodse vrouw en haar Aziatische vriend. Op basis van een politieonderzoek hebben de aanklagers nu besloten Galliano voor de rechter te slepen. De ontwerper zelf ontkent de beschuldigingen.

De rechtszaak vindt mogelijk in het tweede kwartaal van dit jaar plaats. Als Galliano schuldig wordt bevonden kan hij worden veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en boetes van in totaal 22.500 euro.

[Novum]