Kindsterretje Slumdog Millionaire weer dakloos

De 12-jarige Rubina Ali is wederom haar huis kwijt. Het onderkomen van Rubina, die een hoofdrol had in de film Slumdog Millionaire, is verwoest door een brand.

(Novum/AP) – De 12-jarige Rubina Ali is wederom haar huis kwijt. Het onderkomen van Rubina, die een hoofdrol had in de film Slumdog Millionaire, is vrijdag verwoest door een brand die woedde in de sloppenwijk van Mumbai. Rubina had ook in 2009 geen dak boven haar hoofd omdat de sloppenwijk waarin ze woonde met de grond gelijk werd gemaakt door de Indiase overheid.

“We hoorden mensen gillen en hebben snel een paar spullen gepakt en zijn op de vlucht geslagen”, vertelt de vader van Rubina. “Het vuur greep zo snel om zich heen, we konden niet meer terug naar binnen.”

De 12-jarige zegt dat ze bijna alle herinneringen aan het succes van Slumdog Millionaire kwijt is. Rubina speelde de jonge Latika in de film die in 2009 acht Oscars won. “Alles is weg, zelfs mijn mooiste kleding”, zegt een geëmotioneerde Rubina. De brand heeft al haar prijzen, krantenknipsels en foto’s vernietigt.

Rubina werd door de makers van Slumdog Millionaire gespot in de sloppenwijk waarin ze destijds woonde. De filmmakers, onder leiding van regisseur Danny Boyle, richtten een fonds op zodat de twee kindsterretjes in een appartement konden gaan wonen en niet meer terug hoefden te keren naar de sloppenwijk. Ook zouden de kinderen een opleiding krijgen.

Volgens verschillende media zou het gezin Ali ‘binnenkort’ zijn intrek nemen in het voor hen geregelde appartement. Azharuddin Mohammed Ismail, het andere kindsterretje uit Slumdog Millionaire, en zijn familie vertrokken in 2009 al uit de sloppenwijk. Rubina’s vader ruziede destijds met de filmmakers omdat hij vond dat de verhuizing te lang op zich liet wachten.

Bij de brand in de sloppenwijk van Mumbai zijn volgens de politie 21 gewonden gevallen. Tweeduizend mensen zijn hun huis kwijtgeraakt.

[Novum]