Willeke Alberti denkt over boek met liefdestips

Willeke Alberti is ‘dankbaar’ voor de manier waarop haar drie scheidingen zijn verlopen. “Misschien ga ik er nog wel eens een boek over schrijven.”

Willeke Alberti trouwde en scheidde drie keer. De 66-jarige zangeres is ‘dankbaar’ voor de manier waarop haar scheidingen zijn verlopen. “Misschien ga ik er nog wel eens een boek over schrijven”, grapt ze in een interview met het AD. “Over hoe je daarmee om moet gaan.”

Alberti is blij dat ze nog steeds bevriend is met haar exen Joop Oonk, John de Mol en Søren Lerby. Uit alle drie de huwelijken kwam een kind voort. “Ik kan tegen m’n kinderen zeggen dat ik ze absoluut topvaders heb gegeven. Mannen met een stevig karakter.”

Van haar scheidingen leerde Willeke dat ze nooit negatief moet zijn over een ex. “Je moet nooit iets slechts zeggen tegen je kinderen over hun vader. Dat doe je wel eens als je boos bent, maar uiteindelijk leer je van je kinderen dat je dat dus niet moet doen.”

Oonk, De Mol en Lerby vonden de liefde weer. “Ik ben niet altijd even blij met hun nieuwe partners”, biecht de zangeres op. “Het ligt achter ons.” Alberti zelf is vrijgezel. “Het podium is mijn plek om lief te hebben. Muziek is mijn liefde. En daar past geen partner in.”

Alberti is niet op zoek naar een relatie, omdat ‘vriendschap veel belangrijker is’. Toch komt ze genoeg leuke mannen tegen. “Maar die zijn dan getrouwd. Of ze zijn gay.” Liefde is volgens de zangeres iets wat haar overkomt. “De man die voor mij is bedoeld, hij is al geboren en loopt ergens rond. Maar ik ben er nu niet mee bezig.”

[Novum]