Ook Eric van Tijn wil klassieke X Factor

Eric van Tijn ziet het idee van Ernst Daniël Smid voor een klassieke versie van X Factor wel zitten. Smid sprak afgelopen weekeinde over een X Factor classic.

Eric van Tijn ziet het idee van Ernst Daniël Smid voor een klassieke versie van X Factor wel zitten. Smid sprak afgelopen weekeinde over een X Factor classic, nadat het muziekprogramma Una Voce Particolare werd geschrapt. De bariton presenteerde die show jarenlang.

“Laten we er onmiddellijk over gaan praten”, reageert Van Tijn in De Telegraaf. “Ik vind het grandioos.” Het 54-jarige X Factor-jurylid is zelf een groot liefhebber van klassieke muziek. “Ik denk dat dit de manier zou kunnen zijn om deze muziekvorm aan een groot publiek te presenteren.”

Van Tijn denkt dat er in Nederland zeker een markt is voor klassieke muziek. “Kijk maar naar Holland’s Got Talent”, illustreert hij. “Daar wint operazanger Martin Hurkmans en zat klassieke ster Angelique Vanackere in de finale. Dat betekent dat er voor die twee mensen krankzinnige hoeveelheden sms’jes zijn binnengekomen.”

[Novum]