Dries Roelvink in actie voor het goede doel

Dries Roelvink heeft zich ingezet voor het goede doel. De 52-jarige volkszanger heeft samen met zes jonge mediamakers een benefietnummer opgenomen.

Dries Roelvink heeft zich ingezet voor het goede doel. De 52-jarige volkszanger heeft samen met zes jonge mediamakers een benefietnummer opgenomen, gebaseerd op zijn huidige single Laat Mij Niet Los.

Het zeskoppige team neemt deel aan de actie 6x6x6 op Reis, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk publiciteit te genereren en geld in te zamelen. Als de jongeren de onlinewedstrijd winnen, vertrekken ze voor een maand naar het buitenland om vrijwilligerswerk te doen.

Toen zij aan Dries vroegen of hij hen wilde helpen door zijn Laat Mij Niet Los in een nieuw jasje te steken, was de zanger direct verkocht. “Ik meteen het gevoel: het zit wel goed”, zegt hij voor de camera van Novum Nieuws.

Componist Bram Koning, die ook verantwoordelijk was voor de originele versie, herschreef het lied voor de gelegenheid. “We hebben Bram meteen benaderd, want hij is erg handig met teksten”, zegt Dries. “En het is hem uitstekend gelukt.”

Naast het genereren van publiciteit werd er ook geld ingezameld voor het goede doel. Afgelopen zondag organiseerden de zes mediamakers een benefietactie in het Amsterdamse Vondelpark.

Hoeveel geld het evenement, met medewerking van Boom Chicago’s Greg Shapiro, heeft opgeleverd wordt vrijdag bekendgemaakt door de jury van de wedstrijd. Ook krijgen de deelnemers op deze dag te horen welke teams gewonnen hebben.

[Novum]