Twilight-finale moet 1,2 miljard dollar opleveren

Filmmaatschappij Summit Entertainment verwacht 1,2 miljard dollar te verdienen met de laatste twee films uit The Twilight Saga. De productie kost 263 miljoen.

De Amerikaanse filmmaatschappij Summit Entertainment verwacht 1,2 miljard dollar, zo’n 860 miljoen euro, te verdienen met de Twilight-films Breaking Dawn 1 en 2. Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten die in handen zijn van de Amerikaanse entertainmentsite The Wrap.

Ook blijkt dat het budget van de laatste twee films uit The Twilight Saga een stuk hoger is uitgevallen. De productie kost 263 miljoen dollar, terwijl tweehonderd miljoen dollar was geraamd. Het vorig jaar verschenen Eclips, het derde deel van de filmreeks The Twilight Saga, kostte 65 miljoen dollar om te maken en bracht wereldwijd 698 miljoen dollar op.

Breaking Dawn is het vierde boek uit The Twilight Saga-reeks van Stephenie Meyer. De roman wordt in twee delen verfilmd. In de films komt de driehoeksverhouding van de hoofdpersonen Bella (Kristen Stewart) met de vampier Edward – gespeeld door Robert Pattinson – en de weerwolf Jacob (Taylor Lautner), tot een climax.

De opnames van de twee films zijn in volle gang. Het eerste deel moet nog dit jaar in de bioscopen verschijnen en in 2012 komt deel twee uit.

[Novum]